Adana'da (Adana) yer alan MEYDAN YAYLASI (Bar) ile ilgili bazı değerlendirme ve yorumlar bulduk. Buradan tüm bilgi ve yorumları görüntüleyebilirsiniz.
Açıklama
Adana’da (Adana) bulunan MEYDAN YAYLASI, Bar için detaylı bilgi
Burada kullanıcılar tarafından yapılan konumu, çalışma saatlerini, popüler saatleri, kişileri, fotoğrafları ve gerçek incelemeleri görebilirsiniz.
Burası iyi değerlendirmelere sahip, bu da onların müşterilerine iyi davrandıkları ve hizmetlerinden memnun kalacağınız anlamına geliyor, %100 tavsiye ediliyor!
Harita
MEYDAN YAYLASI yorumları
M. E.
Meydan Yaylası Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı harika bir yayla. Dağlarla çevrili alanın içerisinde yer alan yayla adeta güzellik saçıyor. Kışın kar yağdığında her yer bembeyaz olunca Adana insanını kendisine çekiyor yazın serin havasıylada ilgi odağı olan bir yer. Dağ eteklerine kurulan ahşap ve prefabrik evler yaylaya ayrı bir hava katıyor. Adana ya yaklaşık 1.30 dakika uzaklıkta. Yol asfalt ve harika. Bence kesinlikle görülmesi gereken bir yer.
i. Y.
Meydan Yaylasının Eko Truzim Alanlarından biri olan Mavriyan bölgesinde 1 gece kamp yaptım.bölgeye ulaşım rahat çünkü anayoldan sadece 3 km stablize yol ile kamp ve piknik yapılabilecek alana ulaşıyorsunuz yolun devamında Başkanın Çardağına da gidebilirsiniz ama yol çok kötü ,yüksek araç yoksa tavsiye olunmaz ben yola girdim ama geri döndüm.gece oldukça soğuktu yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Meydan Yaylasının merkezinden karşılayabilirsiniz.çok soğuk bir gece olmasına rağmen tekrar gidebilirim.
k. a.
Gezilip görülecek nadide yerlerden yaylaya özgü andız pekmezini ve etini denemenizi tavsiye ederim, haricinde başkanın çardağıda bu bölgededir.
H. G.
Doğası ve havasıyla mükemmel bir yer. Adana'dan en az 15 derece daha soğuk. Güneş çıkar çıkmaz soğuğun etkisi kırılıyor ve güneşin ve doğal güzelliğin zevkini yaşıyorsunuz.
İ. A.
Mükemmel ormanı ve limitsiz oksijeniyle, kışın karlı, yazın serin. Adana'nın en güzel yaylası. Adana/Aladağ
a.
Havası çok güzel. Aladağ'a varmadan yaklaşık 8 km önce. Şuan için yaylaya gelirken yol çalışması nedeni ile yolları biraz yavaş gelmek gerekiyor. Çok ağaç çeşiti var. Tam bir yayla. Çarşı içerisinde şok , a101 yada bin yok ama. Bu nüfusa göre neden yok anlamadım. Şebeke suyu var. Elektrik sıkıntısı yok.
A. Y.
Kusursuz havası ile muhteşem ormanı yazın sıcağında yaşamak için ideal bir yer bence. Tereddüt ederek ev yaptırdım, iyiki de yaptırmışım.
A. K.
PARZBERT(PARSİBEYT)(MEYDAN KALESİ)
Meydan kalesi, bu kale1000’lü yıllarda bu bölgede yaşayan Grek halkı tarafından yapıldı. Kale de yüzyıllar boyunca korsanlar ve asiler barındı. Osmanlı ve Selçuklu öncesinde yapılan kale, Selçukluların Çukurova’ya kadar gelmesinden sonra şehrin boşalması ile en hareketli dönemini yaşadı. Ermeniler kalenin hakimiyetini sağlayarak, burada kalarak yaşamını sürdürdü. Sis(Kozan) Ermeni Kilisesi Katagikosluğuna bağlandılar. Selçukluların Çukurova’ya gelişinden sonra Rupen adında Son Ermeni Kralının subayı Adana’dan kaçarak Meydan Kalesi’ne sığındı. Daha sonra burada hakimiyeti sağladı. Burada kurduğu orduyla Kozan dağlarına kadar ilerledi. 1517, 1525 ve 1572 tarihli tapu tahrir defterlerinde Parsi Beyt olarak geçen kale 1517 ve 1525 tarihlerinde Sis(Kozan) Sancağı’na bağlıdır. 1572 yılında ise Adana Sancağına bağlanmış olup Karaisalı Nahiyesi sınırları içindedir.
Meydan Kalesi, yüzyıllarca bölgenin hakimiyetini elinde bulundurdu. 16. yüzyılda bölgede yaşayan ve sayısı çok az kalmış olan Ermenilerin merkezi olarak kabul edildi. Burada yaşayan Ermeniler yıllık vergi vererek 17. yüzyıl sonlarına kadar yaşamlarını sürdürdüler. 1700’lü yılların başında bu kaleyi terk ederek, yaşamlarını şehir merkezini taşıdılar. Kale zamanla burada yaşayan Yörük- Türkmen aşiretlerinin barınağı oldu. Zamanla Karsantıoğlu Beyliği’nin kurulması ile kale özelliğini yitirdi. Yıllarca bakımsız kaldı. Kalede yaşayan Ermeniler kalenin bakımını da üstlenerek vergi karşılığı da olsa yüzyıllarca korudular. Ermenilerin bölgeyi terkinden sonra bakımsızlıktan yok olma durumuna geldi. Şu anda kalenin surları, duvarları kendini gösteriyor. İç kısımları ise çökmüş durumda bulunuyor.
U. I.
Meydan yaylasından sonra başkanın çardağı mevkisine çıkış yolu çok kötü. Aracınız Engin ise özellikle sorun teşkil edebilir. Yağmur sonrası gidebilmek nerede ise arazi aracı harici mümkün değil. Navigasyon ile gitmek mümkün değil. Tabelaları takip ederek meydan yaylasına gitmek daha kolay. Navigasyon bir ihtimal meydan yaylasına götürüyor olsa da temkinli hareket edin.
l. y.
Cok guzel bir gun geçirdik. Ozellikle yerli halk cok cana yakin.
A. T.
Havası ve doğasıyla dinlenecek çok güzel bir yayla...
A. D.
Mis gibi havası tertemiz doğası odun ateşinde çayı daha ne olsun..
s. y.
Gidilesi görülesi bir yürüyüş parkuru ve doğası var.
M. Y.
En sakin yaylalardan biri, muhteşem doğa, fevkalade hava.
M. A.
Burası şehirden uzak kafa dinlemek için çok güzel bir yer mutlaka tavsiye ederim
A. Z.
Yol güzel biraz dar
Ş. E.
Yazın Çukurova'nın sıcağından kaçıp serinlemek isteyenlerin uğrak yeri
B. C. K.
Çok güzel yalalik yer serin
O. Y.
Mis gibi camların arasında havası bir harika herşeyiyle güzel bir yer
H. Y.
Adanda tek diyebileceğim yaylalık yer
V. B.
Yazı bahar serinliginde geçirebileceğiniz bir yer.
F. S.
Çok güzel bir yer mutlaka görmelisiniz şiddetle tavsiye ederim
B. Ç.
Yaylaları pek sevmem onun için 3 yıldız
V. D.
Sakin bir yayla yaşamaya deger
s. k.
Köknar ağacı görmek için tıklayın.
M. A.
Çok farkli merkezden
S. K.
👌👍🇹🇷 …
Y. D. O.
Çok muhteşem manzara
A. K.
Süper havası var
A. K.
En iyi yayla
h. p.
Başkanın çardağı harika👌👌👌👌 …
o.
Guzel
F. A.
değin